0721.473.913

0765.456.008

servicelaptopuri@gmail.com

 George

 Nicu

Google

  SERVICE ACER
  SERVICE ADVENT
  SERVICE ALIENWARE
  SERVICE APPLE
  SERVICE ASUS
  SERVICE AOPEN
  SERVICE BENQ
  SERVICE CLEVO
  SERVICE COMPAQ
  SERVICE DELL
  SERVICE ECS
  SERVICE eMACHINES
  SERVICE FUJITSU SIEMENS
  SERVICE GATEWAY
  SERVICE GERICOM
  SERVICE HITACHI
  SERVICE HP
  SERVICE IBM
  SERVICE INFOTEL
  SERVICE LENOVO
  SERVICE TOSHIBA
  SERVICE MEDION
  SERVICE MSI
  SERVICE NEC
  SERVICE PANASONIC
  SERVICE PACKARD BELL
  SERVICE SAMSUNG
  SERVICE SONY
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detalii Contact     

Mobile: +40(72) 147.39.13
Office    +40(76) 545.60.08                       e-mail:   servicelaptopuri@gmail.com

 
 
Acasa

 

PROCESOARE LAPTOP ORICE MARCA |  CPU LAPTOP |  PROCESOARE NOTEBOOK

 

                              

                            

        
 
 

Procesorul Laptopului este intalnit sub denumirea de CPU ( Central Processing Unit), este creierul laptopului.Procesorul este una din componentele principale ale unui laptop.In momentul actual, piata laptopurilor este acoperita de trei mari producatori de procesoare: Intel, AMD si VIA. Dintre acestia, Intel este cel mai mare si mai cunoscut, fiind responsabil pentru mai mult de doua treimi din numarul total de vanzari la nivel mondial. Intel este urmat de AMD iar pe ultimul loc se afla VIA. De mentionat ar fi ca, pentru a ramane pe piata, VIA a decis sa se concentreze pe un segmenet specializat. Este vorba de segmentul dedicat procesoarelor ieftine, cu un consum foarte mic de curent, dar cu performante reduse.Laptopurile cu procesoare VIA sunt foarte rar intalnite.Procesoarele sunt facute in cea mai mare majoritate de gigantii Intel sau AMD.

Este aproape o regula ca procesoarele de laptopuri sa fie derivate din arhitectura procesoarelor pentru desktop. Drept urmare, atunci cand un producator lanseaza o noua generatie de procesoarea pentru desktop, o generatie noua de procesoare pentru laptop ii va urma. Cele doua game de procesoare (pentru desktop si laptop) vor impartasi de multe ori aceleasi inovatii tehnologice si metode de fabricatie, marea diferenta dintre ele fiind consumul de curent.

Spre deosebire de procesoarele de desktop, care in general disipa peste 95W de caldura si consuma cam tot la fel de mult curent, un procesor de laptop disipa aproximativ 35W de caldura si consuma in jur de 40W (valoare maxima). Este bine de mentionat ca pentru a obtine acest consum redus, producatorii reduc frecventa (viteza) si voltajul procesoarelor, lucru care se traduce in performante mai mici fata de desktop.

Dezbaterea despre caracteristicile esentiale ale unui laptop atinge consensul in doua puncte: portabilitatea si performanta. Din acest motiv, pentru a satisface nevoile consumatorilor, producatorii de procesoare isi impart oferta in 4 mari categorii: clasa de varf (jocuri/grafica utilitara), clasa medie (majoritatea laptopurilor), CULV (ultraportabile) si clasa de jos (entry level, laptopurile ieftine si netbookurile).

In general, producatorii lanseaza o noua generatie de procesoare o data la 12 luni. Fiecare generatie de procesoare fiind insotita de un chipset facut de acelasi producator care face si procesorul, integrat pe placa de baza a laptopului. Acest chipset coordoneaza functionarea tuturor componentelor importante din laptop/calculator. Combinatia dintre chipset si procesor poarta numele de platforma. Chipset-ul se schimba o data cu generatia de procesoare, astfel ca un procesor din generatia noua nu va functiona intr-un laptop care foloseste un procesor din generatie precedenta. Tot la fel, cu mici exceptii, un procesor din generatia veche nu va functiona intr-un laptop care are un chipset dintr-o generatie mai noua.

Procesorul se conecteaza in marea majoritate a cazurilor direct la placa de baza a laptopului cu ajutorul unui slot cunoscut sub numele de socket procesor.Procesorul ca si placa de baza este una din piesele foarte importante ale laptopului, el fiind cel care proceseaza toate datele pe care le solicita utilizatorul unui laptop.

Procesorul este ultima piesa care ar putea ceda, sau defecta in marea majoritate a cazurilor, acestea se defecteaza foarte rar.In general procesoarele se pot defecta atunci cind coolerul laptopului nu porneste iar acestea se pot arde ajungind la temperaturi foarte ridicate. Va recomandam o revizie generala si o curatare a sistemului de racire la fiecare 6 luni, aceasta incluzind curatarea si gresarea ventilatorului,curatarea radiatorului laptopului, inlocuirea pastei termoconductoare de pe procesor, testarea sistemului de racire si verificarea temperaturilor procesorului, HDD-ului si placii video.

Producatorii de laptopuri nu ofera foarte multe informatii despre posibilitatea de a face upgrade de procesor. Pentru a face un upgrade al procesorului de laptop in principiu trebuie vazut ce socket are procesorul si daca placa de baza suporta un upgrade. De aceea va recomandam ca in cazul in care doriti sa faceti o imbunatatire a procesorului din laptopul dumneavoastra sa ne contactati.

 

 

Pentru toate reparatiile efectuate in cadrul service-ului Multiplex Service, veti beneficia de GARANTIE.

 

DESPRE NOI  :  PRODUSE  :  SERVICII  :  SUPORT  :  CONTACT

Copyright © Multiplex Service, 2005.